Peugeot Urban Crossover Concept

Nu te zien in Peking en eind dit jaar ook op de autosalon van Parijs: de Peugeot Urban Crossover Concept. Het studiemodel draait om het design van een compacte stads-SUV.

Het merk Peugeot heeft veel ervaring met het ontwikkelen van stadsauto’s. De 107 en 207 zijn in ons land al jaren populair als hatchback en laatstgenoemde ook als stationwagon. Kennelijk wil het merk zich ook wagen op de markt voor compacte SUV’s. Vandaag presenteert het, bij de opening van de autoshow van Peking, de Urban Crossover Concept.

Het studiemodel toont hoe Peugeot een cross-over SUV verbeeldt die net zo geschikt is voor gebruik in de stad als op de weg. Immers, zegt het merk, in 2005 zullen 5,3 miljard wereldburgers in stedelijk gebied wonen. In feite is het een oefening in het ‘verkleinen’ van een SUV.

We zien dat het Franse merk de robuuste aanblik vóór behoudt. Door die op de hoeken af te ronden ontstaat een meer elegante cross-over. Het licht aflopende dak en de vouwen in de flanken geven de Urban Crossover dynamiek. De lichtunits achterop, vormgegeven als drievingerige klauw die zich rondom vastgrijpt, springen direct in het oog.

Al met al is het design ook een verfijning van Peugeots nieuwe ontwerptaal. Omdat de conceptcar in september ook in Parijs wordt tentoongesteld zou het zomaar eens kunnen dat we over een aantal jaar een uitwerking van het studiemodel in de Nederlandse showroom hebben staan. Tegen die tijd zal het merk ook de techniek van een SUV moeten vertalen naar de stedelijke omgeving, met specifieke eisen zoals een laag verbruik en snelle acceleratie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *