Peugeot vernieuwt 308

Hier is de vernieuwde Peugeot 308! Het belangrijkste nieuws zit onderhuids, Peugeot komt namelijk met nieuwe rijhulpsystemen, een nieuwe dieselmotor en een nieuwe automaat.

Peugeot presenteert de vernieuwde 308. Aan de buitenkant kun je het gefacelifte model herkennen aan de meer rechtopstaande grille, de gewelfdere motorkap en de nieuwe voorbumper met drie grote luchtinlaten. Op alle uitvoeringen is led-dagrijverlichting in de koplampen voortaan standaard.

Belangrijk nieuws is er te vinden onder de motorkap. De 1.6 BlueHDi met 120 pk wordt vervangen door een nieuwe 1.5 BlueHDi motor met 10 pk meer. Dat is niet het enige dieselnieuws, de 180 pk sterke 2.0 BlueHDi-motor is namelijk schoner gemaakt en wordt nu gekoppeld aan een achttraps automaat van de Japanse specialist Aisin.

De vernieuwde 308 beschikt ook over nieuwe rijhulpsystemen, zoals een lijnassistent, adaptieve cruise control en een inparkeersysteem. Het infotainmentsysteem kreeg een make-over en beschikt nu over smartphone-integratie via Apple Carplay en Android Auto.

De vernieuwde 308 komt na de zomer naar Nederland, voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *