Peugeot vernieuwt Partner en Partner Tepee

Peugeot voorziet de Partner en Partner Tepee van schonere motoren, een nieuwe neus en nieuwe elektronische snufjes.

Peugeot heeft de Partner van een nieuwe neus en schonere techniek voorzien. De vernieuwingen gelden zowel voor de bedrijfswagenversie Partner (foto’s 3 en 4) als voor de personenuitvoering Partner Tepee (foto’s 1 en 2).

Aan de buitenkant is de vernieuwde Partner te herkennen aan de nieuwe grille, met het logo trots in het midden van de grille – in plaats van op de motorkap. Ook de bumper is nieuw en afhankelijk van de uitvoering voorzien van led-dagrijverlichting. De beschermingsranden op de bumper zijn als het moet eenvoudig apart te vervangen, dat scheelt kosten bij schade. Het aanbod lakkleuren is uitgebreid met twee nieuwe grijsvariaties en er staat ook een nieuw wieldesign op de optielijst.

In het interieur zijn nieuwe materialen en kleuren toegepast. Het belangrijkste nieuws is de komst van het (optionele) 7 inch aanraakscherm met navigatie- en multimediatoepassingen. Via Apple Carplay en MirrorLink is de informatie van smartphones in verregaande mate te integreren in het systeem. Nieuwe opties zijn verder een achteruitrijcamera en een noodremsysteem.

De motoren stoten tot 15 procent minder CO2 uit. De dieselmotoren zijn voorzien van BlueHDi-techniek, met speciale katalysator die met behulp van een additief schadelijke deeltjes elimineert. De 1.6 BlueHDi-motor is er met 75, 100 en 120 pk. De Tepee-uitvoering kan alleen met de 100 pk-variant geleverd worden. Het benzine-aanbod blijft gelijk, met 98 en 120 pk sterke versies van de 1.6 VTi benzinemotor. In 2016 introduceert Peugeot een nieuwe driecilindermotor benzinemotor met 110 pk.

De prijzen van de vernieuwde Partner zijn nog niet bekend. De auto debuteert volgende week op de autoshows van Algiers en Genève.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *