Peugeot Vision Gran Turismo: digitale conceptcar, échte techniek

Peugeot heeft een racemodel ontwikkeld voor het project Vision Gran Turismo van het computerspel Gran Turismo 6. Deze digitale race-auto geeft hints naar het toekomstige design van Peugeot-modellen.

Autofabrikanten die digitale supercars ontwikkelen voor de racegame Gran Turismo 6 is niets nieuws. Maar Peugeot pakt het anders aan. De Vision Gran Turismo hint qua design naar toekomstige Peugeot-modellen.

De race-Peugeot heeft bestaande techniek aan boord, hoewel de cijfers die de Vision Gran Turismo laat zien alleen lijken te bestaan in de digitale werkelijkheid. De V6 biturbomotor levert 875 pk, terwijl de auto slechts 875 kilogram weegt. Dat kunstje heeft Peugeot ‘in het echt’ ook al eens geflikt, met de 208 T16 Pikes Peak – een raceauto op basis van de 208.

De Vision Gran Turismo accelereert volgens het merk in 1,73 seconden van 0 naar 100 km/u. De auto heeft vierwielaandrijving en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het is denkbaar dat Peugeot later nog een tastbare versie van de Vision Gran Turismo bouwt. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *