‘Peugeot werkt aan vierdeurs coupé’

Peugeot kijkt vooruit. Hoewel de slechte berichten over het Franse merk zich op dit moment opstapelen heeft de fabrikant mooie toekomstplannen. Zo staat er een vierdeurs coupé in de planning.

Peugot werkt aan een vierdeurs coupé. Het project met de naam R85 is al opgestart en moet in 2015 voltooid zijn. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Franse tijdschrift L’Automobile. Deze vierdeurs coupé zou dan ook cabriovariant krijgen met twee portieren, die de 308 CC opvolgt. Als naam wordt 501 genoemd.

De auto krijgt een lengte van minder dan 4,60 meter, waarmee hij geen concurrent wordt van de Volkswagen CC maar van de Mercedes-Benz CLA – die binnenkort wordt onthuld. Het design moet dezelfde tijdloze elegantie hebben als de 406 Coupé heeft. De vierdeurs coupé komt op de bodemplaat van de nieuwe 308 te staan. Hybridetechniek zoals we die kennen uit de 508 en 3008 komt ook beschikbaar.  

Er staan naast de vierdeurs coupé meer spannende uitbreidingen in de planning. Zo verschijnt volgend jaar de 2008, een compacte crossover waarvan we op diverse autoshows al een voorproefje zagen. Ook meldt L’Automobile dat Peugeot werkt aan een 1008, een kleine 4×4-auto als tegenhanger van de Fiat Panda 4×4. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *