Peugeot wil meer 107’s

Peugeot Nederland wil het aanbod van de 107 uitbreiden met enkele speciale uitvoeringen. De importeur heeft daarvoor zijn oog laten vallen op de Sport XS, een sportief uitgedoste versie die vanaf februari in Groot-Brittannië gevoerd wordt. Maar ook andere versies staan op het Nederlandse verlanglijstje.

Dat Peugeot Nederland een extra variant van de 107 naar Nederland wil halen heeft niets te maken met tegenvallende verkoopcijfers. Integendeel: Peugeot wil de boven verwachting presterende benjamin op deze manier juist extra in het zonnetje zetten. Het is de bedoeling dat vanaf het voorjaar het 107-gamma wordt uitgebreid, het staat alleen nog niet vast op welke manier dat gaat gebeuren.

Dat Peugeot kiest voor de 107 Sport XS ligt voor de hand; de Britse uitvoering is sportief aangekleed met opvallende striping (witte strepen bij een rode carrosseriekleur en rode strepen bij een zwarte of witte lak) en staat op fraaie 14-inch lichtmetalen wielen. De bumperspoilers en het dubbele uitlaateindstuk maken de sportieve uitstraling van de Sport XS compleet. Binnenin vinden we een prominente toerenteller en rode accenten op het stuurwiel, pookknop en middenconsole.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *