Peugeot wint 24 uur van Le Mans

Peugeot heeft de hegemonie van Audi doorbroken tijdens de 24 uur van Le Mans. Het Franse merk scoorde met de 908 HDi een prachtige 1-2 overwinning. Audi moest genoegen nemen met de derde plaats.

Op 2003 na wist Audi de afgelopen negen jaar Le Mans te winnen. Peugeot zat er een aantal keer dichtbij maar dit jaar is het dan eindelijk raak voor het Franse merk. De Peugeot 908 HDi-Fap nummer 9 wist de meeste ronden te rijden in 24 uur op het circuit van Le Mans. Coureurs David Brabham, Alexander Wurz en Marc Gene mochten de hoogste trede van het podium beklimmen.

Peugeot nummer 8 eindigde als tweede waarmee het Franse feestje compleet was. Audi kende veel pech dit jaar. Twee auto’s crashten al in een vroegtijdig stadium en het winnende coureursteam van vorig jaar kampte met elektronische problemen en eindigde als derde, op zes ronden achterstand.

De Nederlanders konden helaas geen potten breken in de 24 uur van Le Mans. De hoogst geklasseerde landgenoot is Charles Zwolsman, die als zevende eindigde. Hij moest de hele race rijden met slechts één teamgenoot, nadat derde coureur Narain Karthikeyan een schouderblessure opliep bij een sprong over de pitmuur.

Christijan Albers eindigde in de Audi als negende. Jos Verstappen kwam niet verder dan de dertiende plaats in de Lola Aston Martin. Het eerste deel van de race verliep voorspoedig voor het team, maar een crash van teamgenoot Turner en versnellingsbakproblemen gooiden roet in het eten. In de GT2-klasse eindigde de Spyker met Jeroen Bleekemolen en Tom Coronel als vijfde.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *