Peugeot XY Concept: exclusieve 208

Peugeot neemt naast de GTi Concept nóg een speciale 208 mee: de XY Concept. Die moet het vooral hebben van z’n exclusieve aankleding.

De XY Concept laat zien hoe je de nieuwe Peugeot 208 exclusief kunt aankleden. Vooral de purperen lak is bijzonder. Deze bestaat uit zestien lagen lak en vernis. Deze ‘pulsion-lak’ is in iets minder ingewikkelde vorm ook terug te vinden op de 18 inch wielen. Die zijn overigens niet paars.

In het interieur keert de purperkleur terug. Op het dashboard en de deuren is lederen bekleding aangebracht. Ook op de stoelen overigens, maar dan in de kleur grijs. Zelfs het dak rondom het panoramadak is met leder bekleed. Daar houdt het niet op, een deel van de grille is voorzien van gemetalliseerd leder.

Led-verlichting speelt een belangrijke rol. De koplampen bestaan volledig uit led-lampen: grootlicht, dimlicht, knipperlichten en de dagrijverlichting. Ook het instrumentarium wordt verlicht door ‘leds’. Verder heeft Peugeot speciale knoppen op het stuur aangebracht, waardoor je met je vingertoppen het touchscreen kunt bedienen, zonder je handen van het stuur te halen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *