Positieve spanning tussen PSA en Mitsubishi

De samenwerking tussen PSA (Peugeot en Citroën) en Mitsubishi lijkt beide partijen goed te bevallen. De autoconcerns gaan zich nu samen bezighouden met het ontwikkelen van een elektrisch aangedreven auto.

PSA zocht toenadering tot Mitsubishi om aan te kunnen sluiten op de rage rond SUV’s. Nu van de Mitsubishi Outlander zowel de Peugeot 4007 als de Citroën C-Crosser is afgeleid, is er tijd voor nieuwe projecten.

Eerder kondigden PSA en Mitsubishi al aan samen een compacte crossover te gaan produceren in Rusland. Waarschijnlijk wordt dit model gebaseerd op de Mitsubishi Concept cX.

Voor PSA komt het samenwerkingsverband met Mitsubishi goed uit, want het Japanse merk bevindt zich al in een vergevorderd stadium wat betreft het gebruik van lithium-ionbatterijen en elektrische aandrijving. In 2010 wil Mitsubishi een volledig elektrische auto introduceren. De technologie en kennis op het gebied van accu’s en transmissie wil Mitsubishi graag delen met PSA om samen een sterkere positie te verwerven.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *