Prijs Peugeot 407 Coupé nu al bekend

Volgende week debuteert de fraaie Peugeot 407 Coupé op de IAA in Frankfurt, medio november vindt de Nederlandse voorpremière plaats bij Peugeot Experience in Breukelen en vanaf het eind van het jaar is deze schoonheid in ons land leverbaar. Maar de prijs is nu al bekend: € 37.200 voor het ‘basismodel’.

Een voorbode van de nieuwe Coupé werd als 407 Prologue in maart getoond op de Salon van Genève, en toen verwachtten we al dat de definitieve versie hiervan nauwelijks zou afwijken. Die verwachting is uitgekomen: slechts kleine details zijn veranderd. Dit betekent dus dat er een bijzonder fraaie coupé op de markt is verschenen, die in tegenstelling tot zijn voorganger 406 Coupé niet is getekend door Pininfarina maar door het eigen Centre de Style.

Er zijn drie uitvoeringsniveaus, die conform de huidige trend in autoland (mooie) namen hebben gekregen: Référence, Pack en Féline. Deze laatste naam, die staat voor een zeer luxueuze versie, wordt ook op andere Peugeots gevoerd, van 307 tot 607. De 407 Coupé Féline heeft een integraal leerpakket, dat wil zeggen dat niet alleen de stoelen een lederen bekleding hebben, maar ook de bovenzijde van het dashboard en de overkapping van het instrumentenpaneel met leer zijn bekleed.

De Féline is verkrijgbaar met de zescilinder benzine- en dieselmotor gekoppeld aan een zestraps automaat. De benzineversie kost € 55.100. De veertienduizend euro goedkopere 407 Coupé Référence is voorzien van een 2.2 viercilinder met 116 kW en handgeschakelde zesbak. Krijg je dan een kale auto? Valt reuze mee, want 17 inch lichtmetalen velgen, links/rechts gescheiden climate control, cruise control met snelheidsbegrenzer, gelaagde zijruiten, zeven airbags, parkeersensor achter, xenon koplampen, radio-cd speler, regensensor en een bandencontrolesysteem zitten al op dit basismodel.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *