Prijzen Peugeot 307 CC bekend

Eind 2000 werd de Peugeot 206 CC geïntroduceerd in Nederland. De 206 CC is vanaf het eerste moment in zijn prijsklasse een unieke auto geweest die een nieuwe invulling heeft gegeven aan zowel het begrip Coupé als aan het begrip Cabriolet.
De 206 CC is ook de auto geworden die het segment van compacte cabriolets op zijn kop heeft gezet, door in één klap, met grote voorsprong, de best verkochte Cabriolet van Nederland te worden. Inmiddels zijn er sinds de introductie ruim zesduizend 206 CCs verkocht en is bijna de helft van alle in Nederland verkochte Cabriolets een 206 CC. De 206 CC levert dan ook een goede bijdrage aan de nog immer voortdurende hoge positie van het 206-gamma in de verkoopstatistieken.

Daarnaast is de Peugeot 307 eveneens een overweldigend succes. De 307 3/5-deurs is nu twee jaar op de markt en werd in die periode onder andere Auto van het Jaar, Auto 1 van Europa en Gezinsauto van het Jaar. De 307 SW voegde daar nog onderscheidingen als de OpMaat-award en de Trekauto van het Jaar aan toe. In de eerste vijf maanden van het jaar was de 307 met grote afstand de best verkochte auto van Nederland. Tot eind mei werden er bijna 14.000 exemplaren van de 307 geregistreerd, de SW-versie nam hiervan 40 veertig voor zijn rekening.

Mede daarom heeft Automobiles Peugeot dan ook besloten om beide successen een logisch vervolg te geven in de vorm van de 307 CC. De 307 CC is eveneens een vooruitstrevende auto in zijn klasse. Bijzonder zijn onder andere de automatisch uitklappende rollbars achter, mocht men met de auto onverhoopt een koprol maken, of de in vergelijking met een 307 drie- en vijfdeurs vier centimeter verlaagde voorstoelen en twee centimeter verlaagde wielophanging, die er voor zorgen dat het sportieve karakter van de auto nog eens extra onderstreept wordt.

De 307 CC is niet alleen een fraaie Cabriolet met een bijzonder goede torsiestijfheid maar tegelijkertijd een sportieve en stijlvolle Coupé. Een auto die alle uitstraling in zich heeft van zowel een Coupé als van een Cabriolet uit het hogere segment. De auto beschikt over vier volwaardige zitplaatsen voor volwassenen en biedt als Coupé een bagageruimte die bijna net zo groot is als die van een 307 3/5-deurs.

De 307 CC 1.6 zal leverbaar worden vanaf * 29.200,-. Elke 307 CC heeft een zeer complete standaarduitrusting die, naast het elektrisch bedienbare stalen dak, onder andere bestaat uit 16 inch lichtmetalen velgen, ESP, dubbele zij-airbags, volautomatische climate control en een RD3 radio/cd-speler. De riante basisuitrusting van de 307 CC levert naast een hoog niveau van veiligheid een concurrerende prijs ten opzichte van minder uitgeruste concurrenten op.

De 307 CC 2.0-16V met 138 pk zal geleverd gaan worden voor

  • 31.000,- en heeft dezelfde basisuitrusting als de 1.6. Als automaat kost deze versie * 32.500,-. Het absolute topmodel is de 307 CC 2.0-16V 180. Afgezien van de 180 pk sterke motor uit de binnenkort te introduceren 206 RC, is deze uitvoering voorzien van een nóg rijkere standaarduitrusting. Een stoffen bekleding afgewerkt met leer, 17 inch lichtmetalen velgen en een parkeerhulp achter zijn hier voorbeelden van. De prijs van dit topmodel is vastgesteld op
  • 36.250,-.

    Verder zijn er natuurlijk de nodige opties leverbaar, waaronder bijvoorbeeld een integraal leerpakket. Wanneer de klant deze optie bestelt, zijn naast de zittingen ook de bovenkant van het dashboard en de bovenkant van de portierpanelen met leer bekleed, waardoor de auto een zeer chique uitstraling krijgt.

    De 307 CC 2.0 16V zal naar verwachting medio oktober bij de dealer staan. De 307 CC 180 en de 307 CC 1.6 16V volgen aan het eind van het jaar. Voordat de eerste exemplaren in Nederland arriveren, zullen er in de periode van maandag 16 juni tot en met zaterdag 21 juni twee Peugeots 307 CC in Peugeot Experience in Breukelen te bewonderen zijn. De presentatie van de 307 CCs in Peugeot Experience zal opgeluisterd worden met een tentoonstelling van vrijwel alle oude Cabriolets die Peugeot tot op heden geproduceerd heeft.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *