Prijzen Peugeot 308 GTi bekend

Peugeot heeft de 308 GTi van prijskaartjes voorzien. De versie met 250 pk is er vanaf 37.400 euro, de 270 pk sterke uitvoering kost 3.000 euro meer.

Peugeot start in het najaar met de verkoop van de 308 GTi. Het merk maakt nu alvast de prijzen bekend. De 308 GTi by Peugeot Sport, zoals de auto voluit heet, is er vanaf 37.400 euro. Voor dat bedrag mag je de versie met 250 pk mee naar huis nemen. Wil je liever het maximale? Dan is er de GTi 270 voor 40.400 euro. Deze uitvoering is te herkennen aan de rode remklauwen en 19 inch wielen. De standaard-GTi heeft 18 inch lichtmetalen wielen.  

De uitrusting van beide modellen omvat een navigatiesysteem, keyless entry en start, airconditioning, een uitgebreide audio-installatie en Alcantara bekleding. Aan de buitenkant onderscheidt de GTi zich van zijn gewone broertjes met een diffuser met twee zichtbare ronde uitlaatpijpen, side skirts, sportbumpers en een grille met dambordpatroon. De GTi 270 heeft daarnaast ook nog kuipstoelen en – niet zichtbaar – een limited-slip differentieel.

De bijzondere rood/zwarte-kleurstelling (foto’s 4 en 5) is alleen verkrijgbaar op de krachtigste GTi-uitvoering. Peugeot noemt deze lakoptie Coupe Franche. Het voorste gedeelte van de auto is dan uitgevoerd in de kleur ‘rouge ultimate’, het achterste deel in ‘noir perla nera’. De meerprijs is nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *