Productiestart Franse SUV’s Nedcar uitgesteld

Begin 2009 zou Nedcar starten met de bouw van de Peugeot 4007 en Citroën C-Crosser, de zustermodellen van de Mitsubishi Outlander. De productiestart bij Nedcar van de Franse SUV’s is nu uitgesteld tot april 2010. Dat zegt de operationeel directeur van Nedcar tegen het tijdschrift Fem Business.

In maart vorig jaar maakte Nedcar trots bekend dat na de Mitsubishi Outlander een nieuwe belangrijke order naar Limburg gaat: de productie van de Outlander-broertjes Peugeot 4007 en Citroën C-Crosser. In januari van dit jaar zou de productie starten maar tot nu toe verliet nog geen enkele Franse SUV de Nederlandse fabriekspoorten.

De operationeel directeur van Nedcar zegt tegen Fem Business dat de productie van de auto’s niet voor april 2010 naar Nedcar wordt gehaald. De C-Crosser en 4007 lopen nu in Japan van de band. Alleen de Outlander voor de Europese markt wordt in Nederland geproduceerd.

Het uitstel, dat te wijten is aan de teruggelopen vraag naar de SUV’s, is een nieuwe tegenvaller voor de fabriek in Born. Begin dit jaar halveerde Mitsubishi de productie-aantallen van de Outlander waardoor 220 tijdelijke arbeidskrachten op straat kwamen te staan. Voor de andere 1.500 werknemers heeft de fabriek deeltijd-WW aangevraagd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *