PSA kondigt veel nieuwe modellen aan voor Citroën, DS en Peugeot

Het Franse autoconcern PSA kondigt voor zijn drie merken Citroën, DS en Peugeot in totaal 26 nieuwe modellen aan. Daarbij zitten ook hybrides en volledige elektrische auto’s.

PSA heeft zijn toekomstplannen bekend gemaakt. Het Franse concern, dat de merken Peugeot, Citroën en DS omvat, gaat de komende 5 jaar flink investeren in zijn merken. Per merk moet er elk jaar minimaal een nieuw model van Citroën, DS en Peugeot verschijnen in Europa. In totaal kondigt PSA 26 nieuwe modellen aan, maar die zijn niet allemaal bestemd voor de Europese markt.

De eerste nieuwe Citroën is de opvolger van de C3, die op de autosalon van Parijs in september wordt gepresenteerd. Daar zal ook het eerste, volledig nieuwe model van DS voor de Europese markt worden onthuld. PSA geeft verder nog geen details vrij over de te onthullen modellen. Wel is duidelijk dat er naast personenauto’s ook diverse nieuwe bedrijfswagens aankomen van Peugeot en Citroën, waaronder een pick-up. Het is nog niet bekend of die laatste ook naar Nederland komt.

Verder maakt PSA bekend dat er wereldwijd zeven plug-in hybrides en vier elektrische auto’s gelanceerd zullen worden. Alle merken krijgen minimaal een model met een alternatieve aandrijving. PSA zet daarnaast in op de ontwikkeling van de zelfrijdende auto, de techniek wordt gefaseerd uitgerold over de modellen.

PSA heeft bij de bekendmaking van zijn plannen ook een nieuw logo gepresenteerd en een nieuwe naam: Groupe PSA. Voorheen heette het bedrijf officieel PSA Peugeot Citroën, maar nu DS een zelfstandig merk is dekt die naam de lading niet meer.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *