PSA legt Slowaakse fabriek dertien dagen stil

PSA Peugeot Citroën sluit de fabriek in Slowakije voor in totaal dertien dagen. De Franse autofabrikant komt zo tegemoet aan de teruggevallen vraag naar de Peugeot 207 en Citroën C3 Picasso. Dat melden plaatselijke media.

De crisis in autoland is nog altijd niet voorbij. Autofabrikant PSA Peugeot Citroën sluit z’n fabriek in het Slowaakse Trnava in totaal voor dertien dagen, verspreid over april, mei en juni. De Fransen willen zo de teruggelopen vraag naar de Citroën C3 Picasso en Peugeot 207 opvangen.

PSA produceert door de tijdelijke productiestops 11.000 auto’s minder. Vorig jaar liepen er in Trnava, zo’n vijftig kilometer ten oosten van de hoofdstad Bratislava, 205.000 auto’s van de band. PSA gebruikt de productieonderbrekingen om technische updates aan de fabriek door te voeren.

Vorig jaar kondigden zo’n beetje alle autofabrikanten meerdere productiestops aan om de teruggevallen vraag naar nieuwe auto’s op te vangen. Dankzij sloopregelingen op de meeste Europese markten trok de vraag weer een beetje aan. Deze tijdelijke overheidsmaatregelen lopen dit jaar af waardoor de auto-industrie naar verwachting opnieuw een klap zal krijgen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *