‘PSA neemt groot aandeel in Mitsubishi’

PSA Peugeot Citroën wil een belang van dertig tot vijftig procent nemen in Mitsubishi. De waarde van de aandelen van het kwakkelende Japanse merk schoten na een bericht hierover in de Japanse krant Nikkei meteen omhoog.

PSA Peugeot Citroën en Mitsubishi gaan nog nauwer samenwerken. Volgens een Japanse krant willen de Fransen een aandeel van dertig tot vijftig procent nemen in Mitsubishi. Hier zou een bedrag van bedrag van 2,25 miljard euro mee gemoeid zijn.

PSA-topman Philippe Varin heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij z’n wereldwijde activiteiten wil uitbreiden. Beide bedrijven bevestigen de gesprekken over een hechtere samenwerking maar concrete toezeggingen zijn er vanuit het Franse of Japanse kamp nog niet gedaan. Het aandeel van Mitsubishi schoot bijna veertien procent omhoog na het bericht.

PSA werkt op dit moment al samen met Mitsubishi. De Fransen delen een SUV met de Japanners en binnenkort ook een elektrische auto. Voor de uitrol van elektrische modellen is de hulp van de Japanners meer dan welkom. Voor Mitsubishi is een gedeeltelijke overname door PSA belangrijk voor de toekomst. Het merk heeft het moeilijk op eigen benen. Landgenoot Renault ontwikkelt op dit moment met alliantiepartner Nissan meerdere elektrische modellen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *