PSA Peugeot Citroën breidt uit in China

PSA, het moederbedrijf van Peugeot en Citroën, breidt de samenwerking met de Chinese autobouwer Dong Feng flink uit in de komende jaren. Een derde fabriek, meer verkooppunten en veel nieuwe modellen moeten leiden tot een marktaandeel van vijf procent in 2015.

De grootste automarkt ter wereld groeit nog altijd. PSA Peugeot Citroën bouwt en verkoopt samen met de Chinese fabrikant Dong Feng auto’s in China en die samenwerking wordt in de komende jaren op verzoek van de Fransen uitgebreid.

De joint venture ‚Äì buitenlandse fabrikanten moeten een samenwerking aangaan met een Chinees bedrijf om auto’s te kunnen produceren in het land ‚Äì moet over vijf jaar een marktaandeel van vijf procent hebben. Om dat te bereiken wordt de productiecapaciteit uitgebreid met een nieuwe fabriek in Wuhan, in het oosten van China. Deze fabriek moet in 2013 klaar zijn en uiteindelijk 300.000 auto’s auto per jaar produceren.

Het aantal verkooppunten in China wordt tot 2015 uitgebreid. Daarnaast verschijnen er in die tijd twaalf nieuwe modellen van Citroën en Peugeot. De 508 is daarbij belangrijk, het segment van grote sedans groeit hard in China. PSA is niet de enige fabrikant die werkt aan uitbreiding in het land. Zo kondigde Hyundai onlangs aan een nieuwe fabriek te willen bouwen in het land.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *