PSA Peugeot Citroën laagste gemiddelde CO2-uitstoot 2014

Citroën en Peugeot behaalden vorig jaar in Europa de laagste gemiddelde CO2-uitstoot per auto. Moederbedrijf PSA wil dit nog lager krijgen met plug-in hybride voertuigen.

De gemiddelde CO2-uitstoot van alle auto’s die in 2014 in Europa verkocht zijn door autogroep PSA Peugeot Citroën ligt op 110,3 g/km. Daarmee is de gemiddelde CO2-uitstoot door PSA het laagst van alle autofabrikanten, aldus onderzoeksbureau AAA Data. Het Europese gemiddelde ligt op 123,7 g/km CO2. 

In een reactie zegt het Franse concern dat het de CO2-emissie van de auto’s sinds 2008 met 30 g/km omlaag heeft kunnen brengen. Daartoe zet het diverse strategieën in: downsizing (kleinere motoren), introductie van nieuwe generaties schone krachtbronnen (de PureTech driecilinder benzinemotor en de BlueHDI-dieselfamilie), gewichtsreductie van auto’s (zoals de lichtgewicht Citroën C4 Cactus) en het verbeteren van de aerodynamica van de modellen. Het CO2-gemiddelde gaat ook nog eens omlaag doordat juist de populaire modellen (Citroën DS3, Peugeot 308) met schone motoren in 2014 goed verkochten.

Ruim 50 procent van het Research & Development-budget van PSA Peugeot Citroën gaat naar het zoeken van praktische oplossingen om zuiniger en schoner te kunnen rijden. Afdelingshoofd Gilles le Borgne zegt: “De groep zal sterk blijven investeren in onderzoek en innovatie, in het bijzonder op het vlak van plug-in hybride technologieën en nieuwe generatie elektrische auto’s.” Daarover hopen we snel meer te horen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *