PSA Peugeot Citroën schroeft productie op

Voor wie een nieuwe Citroën of Peugeot bestelt is er goed nieuws: de Europese productie wordt opgeschroefd. Zo hoef je minder lang te wachten op je C4 Cactus, 208, DS 3 of ander model.

Voor het eerst in jaren gaat PSA, het moederbedrijf van de merken Peugeot, Citroën en DS, de productie weer verhogen. Na jaren van bezuinigingen, ontslagen en beperkte investeringen breekt de volgende fase aan in het hervormingsplan van CEO Carlos Tavares, zo heeft hij bekendgemaakt. Er komt een kasinjectie van 2 tot 3 miljard euro en per direct wordt de productie opgeschroefd. 

Al tussen mei en augustus zullen 60.000 extra auto’s worden geproduceerd, alle voor de Europese markt. Vooral de bouw van de Citroën C4 Cactus neemt toe, met 9.000 stuks in de komende 4 maanden. Maar ook de productieaantallen van de Peugeot 208, 2008, 308, 308 SW en de vernieuwde DS 3 stijgen. Zo hoeven kopers minder lang te wachten op hun nieuwe auto. 

Financieel analisten zien de aangekondigde veranderingen als een teken dat het weer goed gaat met PSA. Daarnaast, zo stellen zij, lijkt PSA Peugeot Citroën mee te bewegen met de groei van de Europese automarkt: die bedroeg 8,6 procent in de eerste maanden van 2015. PSA groeide een tiende procent extra en heeft nu 10 procent van de Europese markt in handen. Sinds vorig jaar is de Franse autofabrikant schuldenvrij. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *