PSA Peugeot Citroën toont interieur dat je opvrolijkt

PSA Peugeot Citroën geeft zijn visie op hoe het auto-interieur van de toekomst eruit ziet. De autobouwer ziet een dashboard voor zich dat in staat is om de bestuurder op te vrolijken als hij chagrijnig is.

Een interieur dat je opvrolijkt op energie geeft. Volgens PSA Peugeot Citroën is dat in de toekomst mogelijk. Het Franse bedrijf laat een prototype zien van een dashboard dat in staat is om de bestuurder psychisch, sociaal en mentaal in goede conditie te houden.

Een camera analyseert de gezichtsuitdrukking van de bestuurder en kan hieruit opmaken dat de bestuurder zich chagrijnig, boos of gestrestst voelt. Door middel van stoelmassages, sfeerlicht, muziek en geur wordt de bestuurder weer opgevrolijkt of krijgt hij nieuwe energie. De eigenaar van de auto kan vooraf zelf instellen van welke muziek, massages, kleuren en geuren hij opbeurt.

In het interieur van de toekomst zit volgens PSA ook een nieuwe manier van navigatie-aanwijzingen geven. Als je naar rechts moet, is de aanwijzing aan de rechterkant te horen. Dat moet zorgen voor een meer ontspannen en natuurlijke manier van rijden met het navigatiesysteem. Ook heeft het futuristische interieur een speciaal luchtfilter, dat de lucht zuivert zodat smoglucht- en deeltjes niet in de auto terecht komen.

Die laatste twee vindingen worden vanaf 2016 toegepast op productiemodellen van Citroën, Peugeot en DS.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *