PSA Peugeot Citroën werkt aan nieuwe driecilinder

PSA Peugeot Citroën werkt aan een nieuwe 1.0 driecilinder motor. Deze kleine krachtbron heeft een CO2-uitstoot van minder dan 100g/km en een vermogen van 70-100 pk.

De nieuwe driecilinder wordt op dit moment ontwikkeld en moet in 2011 op de markt komen. Het voornaamste doel is om de totale CO2-uitstoot van de PSA-groep verder omlaag te brengen, zonder gebruik te maken van hybridetechniek. Het kleine motortje komt in verschillende vermogensvarianten op de markt, variërend van 70-100 pk. Waarschijnlijk met behulp van een turbo, maar dat vermeldt de officiële informatie niet.

De nieuwe motor gaat geproduceerd worden in twee nieuwe fabrieken. De eerste staat in Frankrijk en wordt in 2010 operationeel. Dat levert 500 nieuwe banen op en jaarlijks gaan er 600.000 exemplaren van de band lopen. Voor de tweede fabriek kijkt PSA op dit moment voor een locatie ergens in Oost Europa. De beslissing hierover valt deze zomer.

De 1.0 zal zijn weg gaan vinden naar de compacte modellen van Peugeot en Citroën, maar ook als basismotor kunnen dienen voor de Peugeot 308 en de volgende generatie Citroën C4.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *