PSA toont interesse in kleine SUV Mitsubishi

Het heeft even geduurd, maar de Fransen hebben de SUV-smaak goed te pakken. PSA Peugeot Citroën heeft interesse getoond in de Concept cX, een compacte SUV die Mitsubishi op de IAA in Frankfurt liet zien.

PSA zou graag opnieuw de samenwerking aangaan met Mitsubishi voor het uitbrengen van een kleine SUV. De cX die Mitsubishi als concept liet zien vorig jaar is daar de voorbode van, en de Fransen zouden graag instappen in dat project om nog op tijd een vinger in de pap te krijgen. Mitsubishi is op dit moment bezig met de ontwikkeling van de productieversie.

De cX Concept is een kleine SUV, die slechts vier meter lang is. Daarmee zou het model een concurrent worden van de Fiat Sedici en de Toyota Urban Cruiser. In de conceptauto lag een 1.8 diesel met 136 pk met een twin clutch versnellingbak. De binnenbekleding was geheel vervaardigd uit bamboe.

De interesse van PSA is niet zo vreemd, de op de Mitsubishi Outlander gebaseerde Citroën C-Crosser en Peugeot 4007 zijn een doorslaand succes. De geplande afname van 30.000 is inmiddels verhoogd naar 40.000.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *