PSA wil nauwer samenwerken met BMW

PSA Peugeot Citroën wil de banden met de BMW Groep aanhalen. Behalve samenwerking op het gebied van motoren voorziet PSACEO Philippe Varin ook mogelijkheden op terreinen als inkoop en onderdelen.

Philippe Varin sprak in Annecy met de pers. Hij liet weten dat PSA een internationale voorloper wil zijn en daarvoor meer met andere partijen moet samenwerken. Een fusie met een andere autofabrikant is echter uitgesloten. De Peugeot-familie, met veel stemrecht in PSA, wil onafhankelijk blijven. Daarom kijkt PSA om zich heen.

Varin noemde BMW als een van de bedrijven waarmee PSA sterkere banden wil. Hij zei in gesprek te zijn met BMWCEO Norbert Reithofer: “We hebben expertgroepen opgezet die werken aan het verdiepen van onze samenwerking op het gebied van benzinemotoren.” Momenteel delen PSA en Mini, een merk van de BMW Groep, een 1,6 liter benzinemotor. Varin wil een zuinige driecilindermotor, momenteel in ontwikkeling bij PSA, aan BMW aanbieden. PSA zou dan weer grotere motoren bij BMW kunnen aanschaffen.

PSA heeft ook een samenwerkingsverband met Mitsubishi. De merken Peugeot en Citroën brengen hun eigen versies van de elektrische Mitsubishi i MiEV op de markt. Verder bezit PSA meer dan 70 procent van de aandelen van de Franse toeleverancier Faurecia. Deze levert onder meer autostoelen, deuren, dashboards en uitlaten. PSA wil Faurecia ook laten samenwerken of zelfs fuseren, zodat ook dit bedrijf een belangrijke positie in de branche inneemt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *