Puzzel Peugeot 308 compleet

Stapje bij stapje werd meer bekend over de nieuwe Peugeot 308. Van de eerste geruchten tot spyshots kregen we een steeds duidelijker beeld van wat de nieuwe middenklasser van Peugeot te bieden heeft. Nu is het de beurt aan Peugeot om zelf de laatste ontbrekende stukjes in te vullen.

De opvolger van de 307, die veel uiterlijke overeenkomsten vertoont maar toch een stuk groter en moderner is, verschijnt op 27 september in Nederland, vlak na afloop van de IAA in Frankfurt. De hatchback luidt het begin van de ‘8-generatie’ in. Net als van de 207 komen er twee verschillende voorzijdes, met een eigen karakter. Het ene meer klassiek, het andere eerder sportief.

De Peugeot 308 is onder meer voorzien van Lane Departure Warning System, dat de bestuurder wakker schudt wanneer de auto zijn rijstrook dreigt te verlaten. Ook zijn meedraaiende xenon-koplampen gemonteerd en staat de auto in sommige landen in direct contact met de Peugeot Urgence hulpverlening. Bovendien is het aantal airbags groter dan ooit, strategisch geplaatst op negen locaties.

De reeks motoren begint bij de 95 pk sterke 1,4-liter VTi. Deze is echter pas vanaf november leverbaar. Alle andere krachtbronnen zijn er wel vanaf de introductie, waaronder de 120 pk sterke 1.6 VTi met 160 Nm en de 150 pk sterke 1.6 THP turbomotor. Dieselrijders hebben keuze uit drie motoren: een 1,6-liter HDi met 90 of 110 pk en een tweeliter met 136 pk.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *