Roemeen wint designwedstrijd Peugeot

De combinatie Roemenië en auto’s brengt ons al snel bij de Dacia Logan. Maar een jong Roemeense ontwerptalent heeft bewezen dat het land wel degelijk verstand heeft van mooie auto’s. De Flux van de 20-jarige Mihai Panaitescu heeft een internationale designwedstrijd van Peugeot gewonnen.

Als beloning wordt een prototype van de auto vervaardigd en in september tentoongesteld op de IAA in Frankfurt. Op de Salon van Genève ontvangt Panaitescu alvast de bijbehorende trofee ‘La Griffe’. Bovendien krijgt de concept car een rol in een nieuwe videogame voor de Xbox 360. Dit computerspel zal tussen het najaar en begin 2008 uitkomen. En met deze prijs op zak gaat de student industriële vormgeving natuurlijk een glansrijke toekomst tegemoet in de autowereld.

Volgens de jury wist Panaitescu het best aan de opdracht te voldoen om een ontwerp te maken voor een auto die het ultieme rijplezier biedt onder het motto ‘P.L.E.A.S.E.’. De afkorting staat voor ‘Pleasurable (to drive), Lively, Efficient, Accessible, Simple en Ecological. De N Jooy van de Braziliaan Wesley Saikawa eindigde op de tweede plaats en de Allscape van de Venezolaan Gustavo Ferrero werd derde. De ontwerpers van deze auto’s krijgen een stimuleringspremie van respectievelijk 3.000 en 2.000 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *