Samenwerking GM en PSA: mogelijk ook compacte motor in de planning

General Motors en PSA Peugeot Citroën hebben hun samenwerking bekrachtigd. De drie eerder aangekondigde projecten zijn nu definitief en mogelijk zit er nog meer in het vat.

General Motors en PSA Peugeot Citroën hebben de aangekondigde samenwerking omgezet in drie projecten met een handtekening eronder. Daarnaast hebben de twee autoreuzen uitgesproken dat ze nog meer samen willen doen. Belangrijkste uitgesproken intentie is de gezamenlijke ontwikkeling van een compacte, efficiënte benzinemotor. Deze motor kan dan gebruikt gaan worden in compacte modellen van Peugeot, Citroën en Opel.

De drie projecten waar nu een handtekening onder is gezet werden al eerder uit de doeken gedaan. Er was ook de intentie om samen een middelgroot model te ontwikkelen, maar de Amerikanen en Fransen gaan zich eerst richten op compacte modellen. Over een project met grotere modellen wordt niet meer gesproken in de laatste aankondiging.

Project nummer 1: GM en PSA ontwikkelen samen een platform dat in de toekomst als basis dient voor bijna alle compacte Opels, Peugeots en Citroëns. Het tweede project moet een middelgrote MPV voor Opel opleveren en een SUV voor Peugeot – zeg maar de opvolgers van Zafira Tourer en 4007. Die laatste is niet leverbaar in Nederland. Project nummer 3 is het ontwikkelen van een compacte MPV voor de drie merken. Voor Peugeot is z’n model nieuw, Citroën heeft nu de C3 Picasso en Opel de Meriva.

PSA en GM melden in het gezamenlijke persbericht dat de modellen allemaal een eigen duidelijk gezicht krijgen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *