Snowboardster kiest Peugeot 207 SW Outdoor

Snowboardster Nicolien Sauerbreij weet als geen ander de snelste weg naar beneden te vinden op een besneeuwde heuvel. Maar om daar te komen, maakt de winnares van enkele World Cup-wedstrijden gebruik van een Peugeot 207 SW Outdoor.

Sauerbreij staat momenteel tweede op de wereldranglijst en heeft besloten door te gaan tot de Olympische Spelen van Vancouver in 2010. Daar zal ze proberen haar carrière in stijl af te sluiten. “Een Olympische plak zou een prachtige bekroning van mijn carrière zijn”, vertelt Sauerbreij. “Maar de verschillen aan de top zijn marginaal. Als het een dag tegenzit of je bent gewoon niet super, dan ben je zo maar zesde in een wedstrijd in plaats van eerste.”

Om kans te maken op eremetaal is Sauerbreij vrijwel fulltime op de pistes te vinden. “In de wintermaanden reis ik van wedstrijd naar wedstrijd. Maar ook als het wedstrijdseizoen is afgelopen reis ik nog veel voor de trainingen. Vaak reis ik samen met mijn zus Marieke, die ook op het hoogste snowboardniveau actief is. Dan is het fijn als de snowboards en alle andere materialen, zoals kleding en slalompalen, gewoon achterin kunnen worden opgeborgen. Als we ‘s zomers trainen, passen de mountainbikes ook gemakkelijk achterin.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *