Spektakelstuk van Peugeot

Een autotentoonstelling in eigen land vraagt natuurlijk om iets speciaals en Peugeot voldoet aan die vraag. De sierlijke 908 RC zal het prestige-object van het Franse merk zijn op hun stand.

Op de vorige Salon van Parijs pakte Peugeot al uit met de 907. Dit keer tonen ze geen sportauto, maar een vierdeurs coupé, wel volgens het zelfde principe. De aanduiding RC is immers voorbehouden aan de meest sportieve Peugeots. De motor is dan ook racewaardig, want de 908 RC wordt voorzien van de V12 diesel waarmee Peugeot volgend jaar op Le Mans zal aantreden. Deze krachtbron is goed voor 700 pk een een maximumkoppel van niet minder dan 1.200 Nm.

De Peugeot 908 RC staat qua formaat en lengte in het verlengde van de 607. Maar of de auto daadwerkelijk bedoeld is om dit enigszins verouderde model op te volgen, is nog maar de vraag. Daarvoor heeft Peugeot toch net iets te veel extreme stylingelementen toegepast, zoals een verticaal geplaatste achterruit en een enorm achterdek. De panoramische voorruit loopt verder door dan op de huidige Peugeot-modellen, maar dat hebben we ook gezien op de Opel Astra GTC.

Vanmiddag maakte Peugeot bekend wat het precies van plan is met het studiemodel. “Conceptcars worden meestal gemaakt vanuit de behoefte om nieuwe normen te zetten, grenzen te verleggen en nieuwe ideeën te testen. Passie en knowhow, in combinatie met een levendige verbeeldingskracht zijn de belangrijkste factoren bij het verwezenlijken van een droom. Een droom die heeft geleid tot de creatie van een unieke auto zoals de 908 RC”, aldus Peugeot. “Het oorspronkelijke idee was om een vierpersoons limousine te creëren met unieke prestaties en een bijzonder sportief karakter. Een auto die geen concessies doet en alles op het gebied van sportiviteit, comfort, luxe en respect voor het milieu in zich verenigt. Kortom, een exclusieve 4-deurs limousine die de zinnen van zowel inzittenden als omstanders weet te prikkelen.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *