Spetterende studiemodellen van Peugeot

Peugeot pakt weer eens stevig uit op de IAA in Frankfurt. De 407 Coupé beleeft zijn wereldpremière, samen met de extreme studiemodellen 20Cup en Moovie.

Peugeot is erg actief met nieuw design. De extreme 20Cup geeft volgens het merk een indruk van hoe de nabije toekomst er uit gaat zien. Het model is een kruising tussen een auto en een motorfiets, heeft een centraal geplaatst achterwiel en is ontworpen rond de kernbegrippen dynamiek en rijplezier. De tweezitter moet de nieuwe sportiviteit van Peugeot onderschrijven, en dat doet hij naar onze mening absoluut. Ook bijzonder aan de 20Cup is de 170 pk sterke benzinemotor, de eerste die gezamenlijk is ontwikkeld door Peugeot/Citroën en BMW. Het blok is voorzien van diverse technische bijzonderheden zoals compleet variabele klepopening en het ontbreken van een gasklep.
Het uitschrijven van een internationale designwedstrijd leverde nog een leuk compact model op. De Moovie is een slakkenhuisachtig stadsautootje dat ook wel iets weg heeft van een Dyson-stofzuiger. De Moovie staat ook als concept car op de stand.

Niet echt nieuw – hij stond al eerder in Parijs – maar ook erg ‘design’ is de Peugeot 907. Deze tweezits GT-coupé, met klassieke styling en een krachtige V12, won op het Concours d’Élégance in Villa d’Este de prestigieuze ‘Design Award’. Ook hier geldt dat bepaalde stijlelementen terugkeren in serieproductie, zoals de kieuwen in voorschermen en achterstijlen en een voorruit, dak en achterruit uit één stuk.
De nieuwe 407 Coupé past uitstekend tussen al dit ontwerpgeweld. De nieuwe Coupé is voorzien van klassieke materialen als leer en aluminium en wordt aangedreven door krachtige V6 benzine- en dieselmotoren. Met vier volwaardige zitplaatsen is het een passende opvolger van de coupés die Peugeot in het verleden op de markt heeft gebracht.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *