Studiemodel Peugeot 208 Hybrid FE stoot 49 g/km CO2 uit

Peugeot neemt veel nieuws mee naar de autosalon van Genève, die volgende maand van start gaat. Eén van de nieuwtjes is de 208 Hybrid FE.

De Peugeot 208 Hybrid FE is dankzij een samenwerking van Peugeot en Total tot stand gekomen. Peugeot heeft – in samenwerking met diverse technische partners – gezorgd voor energiezuinige techniek en Total voor schone brandstoffen en smeermiddelen. Het resultaat: een CO2-uitstoot van slechts 49 g/km.

De speciale 208 – er zijn nog geen foto’s van de Hybrid FE – is 200 kilogram lichter door de toepassing van composietmaterialen en polycarbonaten. Diverse aerodynamische aanpassingen leiden tot minder luchtweerstand en dus een lager verbruik, maar ook betere prestaties. De verder geoptimaliseerde 1.0 VTi-motor is gekoppeld aan een elektromotor, waardoor de 208 in 8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert.

Het is niet zo dat de ultrazuinige 208 morgen in productie kan maar Peugeot en Total werken wel samen om met relatief eenvoudige middelen een zo laag mogelijke CO2-uitstoot te bewerkstelligen. De aanpassingen aan de 208 Hybrid FE zijn in ieder geval doeltreffend, maar ook vrij duur.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *