Succesvolle entree Peugeot 207

Met meer dan duizend verkochte exemplaren was de Peugeot 207 afgelopen maand het meest begeerde model in Nederland. Een geslaagd debuut voor het Franse model. Over het hele jaar gezien blijft de Volkswagen Golf riant aan kop, ondanks een vierde plaats in augustus.

Peugeot kan met recht spreken over een succesvolle entree van de 207. Naar eigen zeggen noteerden de dealers duizenden orders en in augustus werden 1.013 exemplaren geregistreerd. Daarmee is het model met stip gestegen in de verkoopstatistieken. De Renault Scénic (940 stuks) en Toyota Aygo (920 stuks) staan vlak bij elkaar op de tweede en derde plaats, vóór de tot nu toe best verkochte auto van het jaar, de Volkswagen Golf (824 stuks).

Volkswagen heeft met de zevende plaats van de Polo en de negende plaats van de Passat echter nog twee modellen bij de bovenste tien. Toyota en Peugeot zijn tweemaal in de top tien vertegenwoordigd. Toyota heeft naast de Aygo ook een hoge notering met de Yaris (zesde) en de Peugeot 307 staat op de tiende positie. Behalve Renault staan ook Opel en Ford met één model in de top tien. De Opel Astra was met 771 stuks het op vier na best verkochte model en de Ford Focus staat op de achtste plaats met 653 geregistreerde exemplaren.

Met de hoge klasseringen van de Golf, Polo en Passat verstevigt Volkswagen zijn positie als marktleider. In totaal zijn dit jaar 38.256 Volkswagens op kenteken gezet, waarvan 3.457 afgelopen maand. Naaste belagers Opel en Renault lijken de aansluiting steeds meer te verliezen en worden ingelopen door Toyota en Peugeot, die met een sterke maand augustus Ford zijn voorbijgestoken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *