SUV Peugeot en Citroën op basis Mitsubishi ASX

Peugeot en Citroën kondigen de komst van een SUV-model op basis van de Mitsubishi ASX aan. Een verrassing is dat niet, de komst van de Frans-Japanse SUV’s was altijd al een publiek geheim.

Peugeot en Citroën komen in 2012 met een compacte SUV op de markt. Dit model is gebaseerd op de Mitsubishi ASX maar de Franse auto’s krijgen een ‘specifiek design’. Waarschijnlijk wordt net als bij de Outlander/C-Crosser/4007 alleen de neus opnieuw getekend en krijgen de achterlichten een afwijkend ontwerp.

Peugeot en Citroën willen allebei jaarlijks 50.000 compacte SUV’s bouwen. Ze verwachten dat dit marktsegment tot 2015 met zestig procent zal groeien. Er komen uitvoeringen met vier- en met alleen voorwielaandrijving. PSA Peugeot Citroën monteert een eigen dieselmotor in de SUV. Deze 1.6 HDi stoot slechts 123 g/km CO2 uit en heeft een gemiddeld verbruik van ‘minder dan 4,7 l/100 km’ (1 op 21,2).

De bouw van de compacte SUV’s is het vierde gezamenlijke project van Mitsubishi en PSA. De twee bouwen ook de middelgrote SUV Outlander/C-Crosser/4007 samen en vanaf eind dit jaar de elektrische iMiEV/C-Zero/iOn. Vorige week openden de Franse en Japanse autobouwer een fabriek in Rusland.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *