Talbot wordt mogelijk budgetmerk PSA

PSA, waarin Peugeot en Citroën zijn verenigd, overweegt het merk Talbot weer van stal te halen. Onder deze naam zou het Franse concern eenvoudige, voordelige auto’s willen onderbrengen.

Het Franse autoconcern wil de productie van de budgetauto’s onderbrengen in opkomende economieën, zoals Brazilië, China en Rusland. De modellen zullen echter ook in andere landen op de markt worden gebracht.

PSA heeft zich duidelijk laten inspireren door Dacia, de succesvolle budgetdochter van Renault. Bij PSA zou het gaan om versimpelde modellen, waar volgens de Fransen wel veel vraag naar is, maar die het liever niet onder het A-merk op de markt brengt. Voorbeelden zijn de sedan op basis van de Citroën ZX die in China wordt gebouwd en een Peugeot 206 met stylingelementen van de nieuwe 207.

De eerste budgetauto’s van PSA, die mogelijk dus als Talbot door het leven zullen gaan, worden in 2010 verwacht. Het concern wil eerst het ontwerp zodanig vereenvoudigen dat de productiekosten omlaag kunnen worden gebracht, zodat de auto’s goedkoper kunnen worden aangeboden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *