Turbokracht voor Peugeot 207

Met de legendarische 205 T16 boekte Peugeot enorme successen in de rallysport. De 150 pk sterke turbomotor die het hart vormt van de nieuwe Peugeot 207 1.6 16V THP levert zijn sportieve prestaties op een aanmerkelijk subtielere manier.

Na een wat trage start schopte de 207 het in september tot best verkochte auto van Nederland. Het strakke design en de volwassen uitrusting spreken aan, evenals het brede aanbod motoren en uitrustingsniveaus. De potentiële 207-koper krijgt er een lastige keuze bij, want vanaf nu is hij leverbaar met een geavanceerde 1,6-liter turbomotor.

De krachtbron werd ontwikkeld in samenwerking met BMW (om de prijzige ontwikkelingskosten in de hand te houden) en is onder meer voorzien van directe injectie. Het compacte blok levert niet minder dan 150 pk en heeft een koppel van 240 Newtonmeter dat vanaf lage toerentallen beschikbaar is. Wie zich inhoudt – wat niet mee zal vallen – schijnt er ook zuinig mee te kunnen rijden.

De 207 1.6 16V THP is te bestellen als driedeurs in combinatie met het Féline-uitrustingspakket, vanaf 23.300 euro. Later volgt een vijfdeurs versie, evenals een 207 RC met 175 pk.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *