Twin turbodiesel voor Peugeot 607

Nog meer turbonieuws van Peugeot, maar dan op dieselgebied. Het is algemeen bekend dat Peugeot een naam heeft hoog te houden als het gaat om zelfontbranders. De ruime ervaring op dat gebied komt tot uiting in de Peugeot 607, die wordt geleverd met een nieuwe 2,2-liter twin turbodieselmotor.

De onterecht ondergewaardeerde 607 is een zeer complete, comfortabele automobiel. Tel daar een riante standaarduitrusting bij op, met zaken als een elektrisch bediende kofferklep, zijairbags achterin, en “Bluetooth” handsfreeset, en de basis voor een aangename reisauto is gelegd. Werd het dieselgamma kortgeleden nog uitgebreid met de 2,7-liter V6 HDiF (ook leverbaar in de 407), nu is er wederom nieuws in de vorm van een 2,2-liter biturbo HDiF motor, uiteraard met roetfilter. De viercilinder levert forse prestaties (170 pk) en heeft een hoog koppel dat wordt uitgesmeerd over een breed toerengebied. Deze laatste eigenschap is te danken aan een dubbele sequentiële turbo die al vanaf zeer lage toerentallen druk levert.

Volgens Peugeot wordt bijna 85% van de in Europa verkochte 607’s geleverd met een dieselmotor. De nieuwe krachtbron levert hier ongetwijfeld een extra impuls aan. Hij is leverbaar als 607 Pack met onder meer halflederen bekleding en radio/telefoon/CD-wisselaar/navigatie met kleurenscherm. Deze luxe kost 48.650 euro. Dezelfde motor in de 607 Executive, met lekkernijen als leder, Xenon, gelaagde zijruiten en JBL audiopakket kost 53.350 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *