Vanaf 2019 van elke nieuwe Peugeot een geëlektrificeerde versie

Vanaf volgend jaar komt er van elk nieuw Peugeot-model een hybride of een elektrische versie. De brandstofmotoren verdwijnen voorlopig niet, omdat daar nog veel vraag naar is.

Peugeot start volgend jaar met de definitieve elektrificatie van zijn modellen. Vanaf dan verschijnt er van elk nieuw model minimaal één geëlektrificeerde uitvoering. Eerder maakte het merk al bekend dat de 208 de eerste ‘serieuze’ elektrische Peugeot wordt. Later volgt er ook van de 2008 een volledig elektrische uitvoering. Het zijn niet de eerste stappen van Peugeot op het gebied van (semi-)elektrische auto’s, het merk heeft al de Ion en de Partner Electric in zijn assortiment.

De CEO van Peugeot, Jean Philippe Imperato, heeft tegen Automotive News gezegd dat het merk zoveel mogelijk soorten aandrijflijnen wil aanbieden. Dat is noodzakelijk, omdat elk land en zelfs elke stad andere regels hanteert. Dus blijven brandstofmotoren deel uitmaken van de line-up, maar kun je straks ook kiezen voor (semi-)elektrische uitvoeringen.

De nieuwe 508 en de volgende generatie 308 zijn modellen die als plug-in hybride verschijnen. Philippe verwacht dat uiteindelijk 20 tot 30 procent van de klanten zal kiezen voor deze aandrijfvorm en dat 5 tot 10 procent van de verkopen zal bestaan uit elektrische auto’s.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *