Veel wijzigingen in Peugeot 308-gamma

Peugeot voert flink wat wijzigingen door in het gamma van de 308. Het merk voegt een Bioflex-variant toe maar schrapt ook enkele uitvoeringen. Verder verhoogt Peugeot de prijzen voor alle 308’s.

Peugeot haalt de 1.6 16v Bioflex weer van stal, een motor die op zowel bio-ethanol als benzine rijdt. We kennen deze variant nog uit de 307. De Bioflex is alleen verkrijgbaar als vijfdeurs in XS-trim en gaat ongeveer 20.700 euro kosten.

De vijfdeurs 308 XS 1.6 HDiF met 110 pk heeft vanaf nu een A-label. Dat is te danken aan de standaard zesversnellingsbak en het verwijderen van het reservewiel. Hierdoor is de auto lichter en kan er zuiniger gereden worden. De belastingkorting berekent Peugeot direct door aan de klant, waardoor de uitvoering ruim 500 euro goedkoper wordt.

Alle overige 308’s stijgen juist in prijs, de berline minder dan een procent en de SW zo’n twee procent. Peugeot voert de gestegen grondstofkosten op als reden voor de prijsstijging. Als laatste maakt het merk met de leeuw melding van enkele uitvoeringen die verdwijnen, met name sommige minder populaire driedeursversies.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *