Vernieuwde Peugeot 308 staat in het donker

De eerste afbeeldingen van de vernieuwde 308 zijn uitgelekt. Hoewel de plaatjes vrij donker zijn, geven ze een goed beeld van de wijzigingen die Peugeot doorvoert op het populaire model.

Dankzij de lage bijtelling groeide de Peugeot 308 uit tot een van de populairste auto’s in Nederland. De 308 wordt binnenkort vernieuwd en krijgt dan stijlkenmerken van de nieuwe 3008 en 5008 aangemeten. Dat kunnen we opmaken uit de eerste uitgelekte afbeeldingen, die via Franse media op het internet zijn verschenen.

Aan de voorkant valt de vernieuwde grille op, met zwevende chromen elementen in plaats van lamellen. Bovendien is er nu een plaats ingeruimd voor het Peugeot-logo, dat van de motorkap naar de grille verhuisde. Dat was al zo bij de sportieve GT en GT Line-uitvoeringen, maar zal nu bij alle 308-versies het geval zijn. De uitsparingen aan de onderkant van de koplampen lijken iets te zijn vergroot, al kunnen we dat uit de donkere afbeelding niet helemaal opmaken. Wel is duidelijk te zien dat de voorbumper is vernieuwd, net als de indeling van de koplampen. Het geheel oogt nu iets robuuster.

Aan de achterkant noteren we iets gewijzigde lichtunits als belangrijkste wijziging, in het interieur blijft zo’n beetje alles bij het oude. Waarschijnlijk monteert Peugeot wel een nieuw infotainmentsysteem met een groter beeldscherm, dat sneller werkt en een modernere lay-out heeft. De motoren in de 308 zijn nog up-to-date, hier verwachten we weinig wijzigingen.

Peugeot onthult de vernieuwde 308 later dit jaar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *