Verrassing van Peugeot

Naast de nieuwe 407 en 407 SW toont Peugeot tijdens de Autosalon van Genève nog een primeur. De 407 Silhouette is een regelrechte verrassing, een tweezits sportsedan die best wel eens zou kunnen verraden hoe een toekomstige 407 Coupé er eventueel uitziet.

Waar de gewone 407 uiteraard is voorzien van vier portieren, heeft de 407 Silhouette er slechts twee. Ook heeft dit studiemodel maar twee zitplaatsen. Desondanks is de Silhouette met een lengte van 4,67 meter iets langer dan het standaard model.

Voor het circuit

Behalve dat de 407 Silhouette kan worden gezien als studie voor een Coupé, lijkt hij ook bijzonder geschikt voor het circuit. Hij beschikt namelijk over een achter de voorstoelen geplaatste zescilinder motor, goed voor ongeveer 320 pk. Op het dak staan twee luchtinlaten die zorgen voor de noodzakelijke koeling van de motor.

Ook heeft hij meer racy eigenschappen. Zo is de vering over vier centimeter in hoogte verstelbaar, zodat je wat stabieler over de baan kunt schaven. Verder heeft Peugeot zich erg uitgeleefd in gewichtsbesparende toepassingen, onder meer met een carrosserie uit glasvezel en een racedashboard waar alle overbodige franje is afgehaald. Ook kuipstoelen, een rolbeugel en een sequentiële versnellingsbak duiden op sportiviteit. Welk toerwagenkampioenschap heeft Peugeot met dit apparaat voor ogen?

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *