Vijfsterrenscore bij vier nieuwe crashtests

De nieuwste resultaten van de EuroNCAP-crashtest zijn binnen. De BMW 3 Serie, Hyundai i30, Mazda CX-5 en Peugeot 208 weten allemaal vijf sterren te scoren.

EuroNCAP heeft vier nieuwe modellen getest op botsveiligheid en voetgangersveiligheid. Volgens de nieuwste eisen van de organisatie moet een auto minimaal een 60 procent-score halen op het gebied van veiligheid voor voetgangers. Alleen dan komt het model in aanmerking voor de maximale score van vijf sterren.

De nu geteste modellen voldoen aan de ’60 procent-regel’, de Peugeot 208 slaagt met 61 procent maar nét. Op de overige onderdelen – de inzittenden- en kindbescherming – scoort de Peugeot goed. Alleen de whiplashtest pakt iets minder goed uit, volgens EuroNCAP is de bescherming hier ‘marginaal’.

De BMW 3 Serie scoort van deze auto’s het hoogst als het gaat om inzittendenveiligheid, kinderen zijn het beste af in de Hyundai i30. Diezelfde i30 biedt bij de zogenaamde ‘paaltest’ een zwakke bescherming aan het bovenlichaam. De Mazda CX-5 en BMW 3 Serie worden geprezen door EuroNCAP vanwege de aanwezigheid van een veiligheidssysteem dat de auto afremt bij een naderende aanrijding.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *