Vijftig miljoenste Peugeot geproduceerd

Peugeot heeft een mijlpaal in zijn 117-jarige bestaan bereikt: de vijftig miljoenste auto is van de band gelopen. Het Franse merk is trots op dit bijzondere feit, maar kijkt vooral naar de toekomst.

Peugeot maakt niet bekend welk model de eer mag dragen het vijftig miljoenste exemplaar met de leeuw te zijn. Dat is misschien ook wat lastig te bepalen met 34 productieplaatsen. In 1891 begon Peugeot als familiebedrijf met een fabriek in het Franse plaatsje Sochaux, waar nu het Musée Peugeot te vinden is.

Peugeot heeft in zijn 117-jarige bestaan meer dan 160 modellen en 34 modelseries gelanceerd, variërend van de 201 tot de 807. De 205 is daarvan toch wel de belangrijkste, dit model werd in 1983 geïntroduceerd. Het merk zat toen financieel behoorlijk aan de grond maar de 205 bezorgde Peugeot een ware wederopstanding.

Op dit moment wordt de groei van Peugeot vooral gerealiseerd in landen als Brazilië, China en Rusland. Met name dat laatste land kent een explosieve verkoopgroei van Peugeot-modellen, maar liefst 63 procent. Gezien de potentie van deze groeimarkten zal Peugeot hier in de komende jaren de grootste verkoopontwikkeling doormaken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *