Vleugje van nieuwe 508: Peugeot Instinct Concept

De Instinct Concept die Peugeot op de autosalon van Genève laat zien is vooral een technische showcase. Maar dat is nog niet alles…

Eigenlijk is de Instinct Concept geen échte wereldprimeur, want Peugeot liet de auto onlangs al zien op het World Mobile Congress in Barcelona. Daar draaide het vooral om de slimme cloud-toepassingen, in Genève zoomen we in op het design en de uitvoering.

Want de Instinct Concept is meer dan een technische showcase. Het ontwerp is een voorzichtige hint naar de opvolger van de 508: “Het silhouet zit erin”, aldus de woordvoerster. Ze kan nog geen specifieke dingen aanwijzen die we terug gaan zien in de toekomstige auto’s van Peugeot. Ook over of het merk een shooting brake-achtige auto ontwikkelt, zoals de Instinct Concept dat is, doet de woordvoerster nog geen duidelijke uitspraken: “We zijn steeds op zoek naar nieuwe vormen, dat zie je al met onze SUV’s. Het is vooral interessant om te zien hoe het nieuwe Peugeot-design toegepast gaat worden op een ‘lage’ auto.” Het merk heeft de laatste jaren vooral SUV’s uitgebracht.

Het interieur van de Instinct Concept is bijzonder. We mogen op de stand van Peugeot in Genève ‘bij hoge uitzondering’ een kijkje nemen in de auto. In de portieren en op de vloer is beton verwerkt dat niet alleen lichtgewicht is door de speciale structuur, maar ook glad aanvoelt. Verder is het hier een walhalla voor gadget-freaks, zo kan het stuur in het dashboard vouwen als de auto in de zelfrijdende modus staat. Peugeot wil in 2020 zijn eerste autonome model op de markt brengen.

De opvolger van de 508 staat in de planning voor volgend jaar. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *