Voor Brazilië: Peugeot Hoggar

Peugeot brengt in Brazilië de Hoggar op de markt. De compacte pick-up leent z’n naam aan een spectaculaire conceptcar van het Franse merk uit 2003.

Peugeot gebruikt de naam van het buggy-achtige conceptmodel Hoggar (derde afbeelding) voor een compacte pick-up. Het merk brengt de Hoggar alleen in Brazilië op de markt. De auto is gebaseerd op de Braziliaanse 207, die op zijn beurt technisch leunt op de 206 zoals die in Europa is verkocht. De auto leent z’n achterlichten van de 1007. Het is de vierde variant van de 207 in Brazilië, na de hatchback, sedan en SW.

In de laadbak past onder het afdekzeil 1.152 liter aan bagage, tot een maximum van 742 kilogram. De auto komt met een 1.4 en een 1.6 benzinemotor op de markt en zal worden geproduceerd in de Peugeot-Citroën-fabriek in Porto Real, nabij Rio de Janeiro.

Peugeot verwacht zo’n tien procent van de markt van compacte pick-ups te gaan veroveren in Brazilië. De Hoggar heeft in het land geduchte concurrentie van onder andere de Fiat Strada, Chevrolet Montana en de onlangs gelanceerde Volkswagen Saveiro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *