Voorjaarsupdate voor Peugeot 108

Ook de Peugeot 108 krijgt een update. Net als zijn broertjes Citroën C1 en Toyota Aygo krijgt de 108 een verbeterde motor, een nieuw multimediasysteem en nieuwe aankledingsmogelijkheden.

Peugeot heeft de 108 opgefrist. Het merk gebruikt de zogenoemde voorjaarsupdate om de 108 net als de twee zustermodellen van een vernieuwde motor te voorzien. Dankzij diverse wijzigingen is de 1.0 driecilinder stiller, zuiniger en 3 pk krachtiger – waarmee het totaal op 72 pk komt. Peugeot geeft een verbruik op van 3,8 l/100 km (1 op 26,3).

De vernieuwde 108 is op het gebied van infotainment weer bij de tijd. Het nieuwe systeem heeft een aanraakscherm, kan met spraakbediening worden aangestuurd en ondersteunt Apple Carplay en Android Auto. Ook nieuw is de verkeersbordenlezer. Verder maakt Peugeot melding van verbeterde isolatie, waarmee met name motorgeluid beter uit het interieur wordt geweerd.

Peugeot voert geen uiterlijke wijzigingen door, maar introduceert wel twee nieuwe kleuren: Calvi Blue en Green Fizz. Daarnaast zijn er nieuwe aankledingsopties. Enkele mogelijkheden zijn het optionele canvas schuifdak in een opvallende kleur en stoelbekleding met specifieke, kleurige patronen.

Peugeot start nog deze maand met de verkoop. De vanafprijs is met 11.095 euro iets hoger dan voorheen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *