Voortijdig gelekt: Peugeot HX1 Concept

Op de IAA autobeurs brengt Peugeot een grote conceptcar mee. We verwachten snel officiële informatie maar presenteren alvast de gelekte informatie en foto’s.

De website Worldscoop heeft een brochure in handen gekregen van de Peugeot HX1, een groot formaat conceptcar. Deze wordt half september onthuld op de IAA, de autoshow in Frankfurt. Hierbij tonen we de eerste foto’s, die vanwege overname uit de brochure kwalitatief te wensen overlaten.

Het gaat echter om het idee en dat krijgen we wel. De HX1 heeft – met een lengte van 4,95 meter – het formaat van een directieauto maar oogt eerder als een stationwagon. Een waar je makkelijk in en uit kunt stappen, dankzij de in tegengestelde richting openende vleugeldeuren. Er zijn vier zitplaatsen.

De aflopende daklijn eindigt in een dakspoiler, die los staat van de achterklep. De voorzijde heeft duidelijk het Peugeot-familiegezicht dat we eerder zagen bij eerdere conceptcars als de HR1 en SxC, met scherp getekende lichtunits en grote luchthappers. De flank van de HX1 is voorzien van een modieuze vouw. Er is bij het ontwerp goed gelet op de aerodynamica, de Cw-waarde is 0,28.

Waarschijnlijk heeft de HX1 dezelfde aandrijflijn als de SR1 Concept, de brochure spreekt over een ‘hybride HDI met 299 pk vermogen’. We zullen het snel genoeg weten, mogelijk morgen al presenteert Peugeot de HX1 Concept officieel. Blijf het Autokopen.nl nieuws dus volgen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *