Webwinkels PSA komen ook naar Nederland

Voor het bestellen van een Citroën, DS of Peugeot hoef je straks niet meer naar de dealer. Dat doe je gewoon online.

Autofabrikant PSA heeft in Frankrijk webwinkels geopend waar je een nieuwe Peugeot of Citroën online bestelt. Naast deze twee merken krijgt ook DS een eigen webshop. Het moederbedrijf wil vergelijkbare webshops op grotere schaal in Europa aan gaan bieden. In Nederland zou dat in de loop van volgend jaar al kunnen plaatsvinden. 

Deze maken het mogelijk het volledige aankoopproces achter de computer af te ronden, inclusief de eventuele inruil van een auto. Momenteel kunnen op de Franse site ook financieringsberekeningen gemaakt worden, het daadwerkelijk online aanvragen van een krediet volgt nog, net als andere diensten. 

De dealer zorgt in dit proces nog altijd voor de aflevering en service van de auto’s. Om de uitvoering hiervan goed te laten verlopen hebben dealers en importeurs goede afspraken gemaakt, zo zegt Eric Tak, de voorzitter van onze nationale Peugeot Dealervereniging, in vakblad Automotive Management

Sinds maart heeft PSA al ervaring opgedaan met het volledige online verkoopproces, door in acht Europese landen de DS 7 Crossback in webwinkels aan te bieden. Of de autoproducent ook een webshop opent voor het onlangs overgenomen merk Opel is nog onbekend. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *