Wereldprimeur Peugeot 3008 in Genève

Peugeot presenteert op de Autosalon van Genève de 3008. Deze crossover komt half april naar Nederland en wij kunnen je als eerste de indicatieve vanafprijs melden.

De Peugeot 3008 (spreek uit als drieduizendacht) is iets korter maar wel hoger dan de 308 SW. Hoewel het uiterlijk niet direct positieve reacties oproept wanneer de auto in levende lijve voor je staat, doet het interieur dat wel. Het dashboard is gemaakt uit luxe materialen en speels vormgegeven. Met name de hoge middentunnel zorgt voor een onderscheidend element.

Half april komt de auto naar Nederland. De prijzen zijn officieel nog niet bekend maar wij kunnen je vertellen dat de auto ‘iets minder dan 24.000 euro’ gaat kosten. Voor dat geld stap in de 120 pk sterke 1.6 VTi. In 2011 komt er een diesel-hybrideversie van de 3008, de eerste Peugeot met een hybride aandrijflijn.

Een kleine teleurstelling is de afwezigheid van de 206 Plus, een 206 met nieuwe neus die aan de onderkant van de markt klanten moet wegsnoepen bij budgetmerken. Pierrette van Harten van Peugeot Nederland verklaart: “de 206 Plus staat niet in Genève want dat model wordt niet gevoerd op de Zwitserse markt. Daarom heeft Peugeot besloten de auto niet te tonen.” En wij maar denken dat dit een internationale autobeurs is…

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *