Wijzigingen Peugeot Bipper en Partner Tepee

Peugeot brengt enkele wijzigingen aan in het gamma van de personenbusjes Bipper Tepee en Partner Tepee. Je moet dan denken aan de komst van schonere motoren en enkele prijswijzigingen.

Peugeot maakt de Partner Tepee en Bipper Tepee klaar voor 2011. Beide personenbusjes voldoen nu aan de euro5-uitlaatgasnorm die begin 2011 van kracht wordt. In de Partner bereikt Peugeot dat door de oude 1.6 16v te vervangen door een geknepen versie van de bekende 1.6 VTi.

De nieuwe krachtbron levert 98 pk, dat is 8 pk meer dan de oude motor. De grootste winst zit echter in de afname van CO2-uitstoot. Waar de oude motor elke kilometer nog 195 g/km CO2 uithoestte beperkt de VTi-motor de schade tot 164 g/km. Dat heeft in het Nederlandse belastingstelsel positieve gevolgen voor de prijs, die daalt van 19.150 euro naar 17.650 euro.

Bij de Bipper Tepee voert Peugeot wat aanpassingen door aan de 1.4 benzinemotor. Die voldoet daardoor – vanaf september – aan de Euro5-uitlaatgasnorm. De CO2-uitstoot daalt van 155 g/km naar 152 g/km. Een andere wijziging in de Bipper is dat het dashboard voortaan zwart van kleur is in plaats van grijs. De prijs van de Bipper Tepee 1.4 stijgt licht naar 14.450 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *