Zó ziet de nieuwe generatie Peugeot-interieurs eruit

Peugeot presenteert een nieuwe generatie van zijn i-Cockpit-interieur. De nieuwe 3008 en 5008 krijgen dit dashboard als eerst.

Peugeot komt een nieuwe generatie dashboards. Het merk heeft een interieur gepresenteerd dat als uitgangspunt dient voor toekomstige modellen. Het merk houdt vast aan zijn bestaande i-Cockpit, met klein stuur en een instrumentarium dat je over het stuur heen afleest.

Peugeot heeft dat concept verder uitgewerkt. Door het stuur aan de boven- én onderkant plat te maken kan de bestuurder het instrumentarium beter aflezen en ontstaat er meer beenruimte. De tellers zijn vervangen door een 12,3 inch beeldscherm met een moderne lay-out en mooie animaties. Bovenaan de middenconsole heeft Peugeot een tweede scherm aangebracht. Dit is een touchscreen, waardoor het aantal knoppen net als bij de eerste generatie i-Cockpit-interieurs laag kan blijven. De knoppen díe er zijn voelen volgens Peugeot ‘zacht en koel’ aan – het merk trekt in het begeleidende persbericht zelfs de ietwat vage vergelijking met de toetsen van een piano.

De meest bijzondere nieuwe gimmick is i-Cockpit Amplify. De bestuurder kan het interieur met het selecteren van de standen boost en relax een sportieve dan wel ontspannen sfeer geven. De kleur en intensiteit van de sfeerverlichting wordt dan aangepast, de graphics, informatie en kleuren van de beeldschermen veranderen en het karakter van de stoelen wordt sportiever of comfortabeler. Zelfs de geur in de auto wijzigt subtiel bij een andere rijstand. Uiteraard kunnen de rijstanden ook invloed hebben op zaken als besturing, demping en motorgeluid, als de auto is uitgerust met Driver Sport-pakket.

Het dashboard zoals je hier ziet zal voor het eerst worden toegepast in de nieuwe generatie van de 3008 en 5008. Beide modellen worden later dit jaar gepresenteerd.        

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *